mamihlapinatapai - Yàmanade keeles tähendab see - "vaatama teineteisele otsa, lootes, et teine teeb ettepaneku midagi teha, mida mõlemad pooled ihkavad, aga ei söenda teha"
James Sage (2010 roadtrip) - " trip is not about the destination, it is about the journey."
"James Holman (1786-1857), the blind traveller - I see things better with my feet."
"From Santiago AriaS - If life gives you lemons, make LEMONADE
Mark Twains words: Sorrow can take care of itself, but to get true benefit of joy, you must share it :)
Jimi Hendrix said: "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace"
Meelis Anvelt: Õnn pole rahas, vaid inimestes, kellega seda kulutada :)

Monday, March 16, 2009

Elu nagu loomajas :)

Hello,

Viimased 2 nädalat on lennanud päris kiiresti ja mõnusalt, nii et ei ole aega olnudki blogi uuendada, osaliselt selle pärast ka et siin on ikka päris mõnus vahel mitte midagi teha ja lihtsalt olla. Mihkel, üks eestlane kes siin on koos minuga ütles, et Eestis ei olnud kunagi sellist asja, aga siin käib aeg teistmoodi. Sa ei pane tähelegi kui päev õhtusse jõuab ja siis imestad kuidas see päev nii kiiresti läks! Nii see on tõesti.

Igatahes me elame nüüd (mina ja veel neli 3 eestlast - Mihkel, Marelle ja Madis) ühes karavanpargis, ehk kämpingus. Selline näeb see kaugelt välja -
Veidi punaset liiva ja veidi selline metsik place. Algul mulle tundus, et siin ma kyll eriti olla ei taha, aga nüüd ma olen väga ära harjunud ja mulle meeldib siin väga. Mis siin siis head on. No esiteks tennis, siin on väga hea tenniseväljak ja see on tasuta. Samuti reketid ja muu varustus, nii et iga päev leiab aset üks verine tennisematš eestlase vahel ja ma olen ka paar korda võitnud - haa võimas värk. Teiseks on siin ka korvpalli plats ja kossuplats. Sööki saame teha välisköögis, mis on kogu aeg lahti ja korraliku barbequegrilli ning gaasipliitidega. Nii et süüa saab korralikult ja viimasel ajal olen ma proovinud paar kilo juurde võtta. Portsud on päris korralikud. Aga kilosid pole veel eriti juurde tulnud. Böö, aga kyll nad tulevad.
Mis siis veel, aaaaaaaaa loomaaed. See on põhiline ja päris äge. Siin on igast loomi igal pool ja vahel on tunne, et elad tõesti loomaajas. Näiteks, kuukabarrad on siin su suured sõbrad iga kord kui sa laua taha istud. Nad istuvad konkreetselt suht poole meetri kaugusele ja passivad iga su suutäit. Võid mõelda, et Eestis on varblased sellised väiksed vargapoisid, heh, need tüübid siin ikka teisest puust. Näiteks 10 minutit tagasi proovis üks kuukabarra ühe hollandlase taldrikust poole kilose lihatükiga minema lennata, aga õnneks viimasel hetkel saadi ikka veel otsast kinni. Nii et vahet pole kui suur tükk või mis asi, kohe kui jätad oma toidu valveta on see läinud.
Siuksed tüübid siis -
Kõige ägedemad on siiski opossumid, kes ilumvad välja kusagil 10 ajal. Samuti nagu enamik loomi ei karda nemadki inimest ja suht rõõmsalt tulevad su näpu vahelt saia nosima. Hästi pehme karv on neil ja nad on üldse sellised suht lõbusad ja naljakad tüübid. Eile näitkes söötsime ühte vannitubade juures, kus üks tüüp hoidis tagajalgadega kusagilt maja katuseäärelt kinni ja siis rippus nii eluohtlikult ja oma väikeste kätega võttis rõõmsalt vastu kõike mis talle pakuti. Ja talle ikka mahtus oma jagu kõhtu. Magusat neile anda siiski ei saa, kuid saia ja mingeid puuvilju ja sellised asju kyll. Ühe tüübiga sain ka suhelda lähemalt
Aga mudu näevad välja umbes täpselt sellised:
Päris armsad tüübid. Heh

Aga see pole veel kõik. Loomulikult on siin esindatud ka Austraalia peamised loomad ehk känguruud ja väiksed ruud ehk Joeyd. Hoiatus märgid on üleval ja seda põhjusega. sest

pabulaid on igal pool täis ja kui ette ei vaata siis astud kindlasti mõne sisse!

Aga jah neid siin ikka on igal õhtul igal pool ja näksivad vaikselt muru. Sellised rahulikud tüübid, aga hüppavad kyll ikka väga kiiresti ja väga kõrgele. Näiteks siin on üks kes minu telgi juures kogu aeg chillib.
Aga ega need tüübid on ka sellised väiksed pätid. Näiteks üks päev oli nii, et nende eestlaste paari telgi ääres olid mingid küpsised ja mingid snäksid. Öösel igatahes söödi kogu kraam ära nii et purugi polnud alles. Nii et chillid tüübid aga väga lähedale ma pole julgenud minnagi.

Peale nende ilusate loomade on siin lähedal ka väga mõnus rand, kus me ka iga päev ikka tunnikese vedeleme. Vesi on mõnusalt soe ja läbipaistev nagu kusagil pildi peal. Vahepealt tunnen tõesti, et lihtsalt võrratu puhkus ja ma naudin siinset elu ikka iga päevaga rohkem. Elu on ilus ütleme nii. Nii et tulge külla - haaaaaaaaaaaaaa. Olge tublid

1 comment:

  1. ...kohe tuleks kui saaks...mh..hea et osa saavad sellist mönu nautida,teavad siis teistele infi edasi anda....ja täna siis algab Halina reis..uuh..kahju ja rööm te yle aga loodame et meil siin aeg läheb ka kiirelt ja mitte igavalt,olge tublid ja pysige tervetena ja tugevatena...päikest oled juba palju saanud,sobib see päevitus sulle...:)

    ReplyDelete