mamihlapinatapai - Yàmanade keeles tähendab see - "vaatama teineteisele otsa, lootes, et teine teeb ettepaneku midagi teha, mida mõlemad pooled ihkavad, aga ei söenda teha"
James Sage (2010 roadtrip) - " trip is not about the destination, it is about the journey."
"James Holman (1786-1857), the blind traveller - I see things better with my feet."
"From Santiago AriaS - If life gives you lemons, make LEMONADE
Mark Twains words: Sorrow can take care of itself, but to get true benefit of joy, you must share it :)
Jimi Hendrix said: "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace"
Meelis Anvelt: Õnn pole rahas, vaid inimestes, kellega seda kulutada :)

Thursday, November 5, 2009

farmeri karjäär jätkub

Tere kõigile,

Minu farmeri karjäär on edasi liikunud. Nimelt eelmisest kohast kus me harvendasime ploome ja virsikuid lasin ma jalga. Lõpus ma ei suutnud enam õiget motivatsiooni leida ja siis nagu imeväel Halinale tuli pakkumine (õigemini ta ise sebis pisut) et salatifarmi on paarile tööd pakkuda. Võtsime selle rõõmuga vastu, kuna hostelis oli ikka liiga kallis ja raha eriti kõrvale panna ei saanud. Nii me siis laupäeval asusime otsingutele ja käisime uurimas paari kohta. Kõige normaalsem tundus üks maja, kus oli kena valge tuba suure voodiga. Majas elab kaks jaapanlast (noormeest) ning kaks korea noormeest, nii et Halina on ainuke valge naine majas. Mnjaa, ma pean oma seljatagust vaatama, aga tegelikult on need aasia poisid väga viisakad ja korralikud. Veidi naljakad on ka.

Aga tööst - see on selline salatifarm nimega Australian Fresh Salat ja selle toodang läheb suurematesse kettidesse. Kokku on neil siin 7 farmi ja ikka parajalt suured.

sellised pikad salati read oootavad meid igal hommikul

Meie tööpäev näeb välja nii, et hommikul kell 6 algab töö ja tavaliselt siis me läheme oma teravate suurte nugadega ja lõikame värsket salatit. Sellist suurt lehtsalatit mida pannakse McDonalsis burksi vahele. Seda me teeme tavaliselt paar tundi. Siis tihtipeale võetakse ka traktoriga hunnik salatit üles ehk traktor sõidab, taga on suur lõikur ja kogu salat tuleb lindi pealt kastidesse, mida peab siis ilusti ritta panema ja vaatama et kõik on täis. Enamus ajast me muidugi rohime ja see näeb välja umbes mitte nii nagu vanaema juures kardulapõllal vaid veidi teistmoodi. Kahekesi käiakse vastamisi rida läbi ja umbrohtu on ehk üks meetri peale või mõnikord üks 10 meetri peale aga kõik tuleb ära võtta. Üsna tore on, seal on veel 2 jaapanlast, paar prantslast ja sakslast. Nii käib töö ja vile koos. See oli meil esimene nädal, eks kuu aja pärast paistab kui tore on. Selg saab muidugi küürutamisest üha tugevamaks koos valuga :) No pain no gain. Aga hetkel meeldib.

Täna juhtus väga kummaline asi. Siin Austraalias ikka juhtub väga imelike asju vahel. Hommikul oli kõik ümberringi hall, sest taevast liikus tolmutorm ehk kõrbest on palju tolmu üles aetud ning see rändab siis mööda maad ringi. 3 tunniga taevas siiski selgines ning päike tuli välja. Sooja oli kusagil 34 kraadi, kuid arvestades et me oleme 1 km merepinnast siis võib sinna 3-4 kraadi juurde panna. Kusagil lõuna ajal läks taevas pilve ja 10 minuti pärast sadas taevas alla SUUUUUUUUUUUUUUURI jäätükke ehk rahet. Nii suuri ma pole oma elus vist veel näinudki



umbes nagu golfipallid :)

Peale seda on nüüd müristanud ja välku löönud terve õhtu otsa. Elekter oli ära pikka aega ning päris hea oli tekki all raamatut lugeda - mõnus. Oleks veel kamin ka ja sooja hõõgveini, mis siis elul viga.
Aga homme paistab jälle päike ja elu läheb edasi nagu poleks siin mingit vihma olnudki. Selline on Austraalia. Ilusat värvilist sügist, sest seda siin ei ole. Nautige

No comments:

Post a Comment