mamihlapinatapai - Yàmanade keeles tähendab see - "vaatama teineteisele otsa, lootes, et teine teeb ettepaneku midagi teha, mida mõlemad pooled ihkavad, aga ei söenda teha"
James Sage (2010 roadtrip) - " trip is not about the destination, it is about the journey."
"James Holman (1786-1857), the blind traveller - I see things better with my feet."
"From Santiago AriaS - If life gives you lemons, make LEMONADE
Mark Twains words: Sorrow can take care of itself, but to get true benefit of joy, you must share it :)
Jimi Hendrix said: "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace"
Meelis Anvelt: Õnn pole rahas, vaid inimestes, kellega seda kulutada :)

Saturday, April 7, 2012

Erua Lodge

Kuna uue passi saabumine võtab aega kusagil kuu (nüüd vist isegi 2) siis ma otsisin kohta kuhu minna ja olla see kuu. Kuna finantsiliselt lihtsalt kusagil tiksumine on üsna kulukas siis otsustasin minna kusagile helpexima. See käib nii, et lähed helpx.net kodulehele ja see organisatsioon on üle maailma. Valid riigi ja asukoha ning nimekiri olemasolevatest kohtadest ilmub sinu ette. Mina valisin ühe hosteli või backpackeri nimega Erua lodge. Peamiselt selle tõttu, et siin kohe kõrval on Uus-Meremaa suurim suusakuurort ja ka Tongariro mäestik. See on üks kaunemaid mäestike Põhja saarel ning mul ei olnud enne aega siia tulla. Niisiis kirjutasin neile ja nad vastasid, et võtavad mind meelsasti vastu.

Omanikeks on Bryan ja Miriam. Mõlemad on üsna noored, nii 40 kandis ja väga töökad. Selles Hostelis on kusagil 150 voodikohta ja hoone ise on ka üsna suur.


See koht meenutab mulle väga paljuski nõukaaegseid talvelaagreid. Nad on vaeva näinud ja selle koha veidi rõõmsamaks teinud. Seinteks on viineritahvlid, mis on värvitud igasugu erinevate rõõmsate toonidega. Soojustus puudub ja siin läheb talvel ikka päris külmaks, nii - 7 kraadi või nii. Siis on sees sama soe kui väljas :)

siin on Gandalfi sau (tagavara oma, mida filmis ei kasutatud)

Bryan on üsna lahtiste kätega mees ja toonud siis sisse päris palju puid. Paljud ukse liistud on suured puupakud. Treppideks on suured puupakud lihvitud ja lakitud ja näevad väga mõnusad välja



Elutoas on mõnus kamin ja keset tuba on suur puu, mille ühele oksal puhkab mõnus laud, kus on hea malet mängida. On ka korralik piljardilaud ja minu lemmik suur riidekapp.



Avades riidekapi vaatab vastu lõvi,


see on siis inspireeritud Narnija filmiseeriast, kus oli samasugune lõvi. Igatahes on see riidekapp suur kinoruum projektoriga.



Mõnes mõttes olen ma alati tahtnud sellist ruumi omada. Suurem osa ajast on see hostel peaaegu inimtühi, nii et ma tunnen end siin nagu kuninga kass.

Peale selle suure hosteli on neil ka päris palju loomi, kellel on igalühel oma ülesanne. Neil on siga Daisy:



Daisy sööb ära kõik toiduülejäägid. Kuna nad elavad "maal", siis ei käi siin igapäev prügiauto. Nii et kui see toit lihtsalt oleks kusagil mustas kotis siis hakkaks see haisema üsna ruttu, nii et notsul on tähtis ülesanne ja ta on oma ülesandega päris rahul.

Peale selle on neil 2 koera:

boss

ja
zak



Kass, lammas ja kits. Viimaste ülesanne on rohtu pügada majade ümber. Peale selle on neil päris palju hobuseid. 4 või 5 antud hetkel. Nimelt Miriam tegeleb hobuste kasvatamisega, treenib nad välja ja siis müüb maha.



Nii et tegemist on siin niisamagi palju. Viimasel ajal oleme aga siiski tegelenud soojustamisega. Viimased 50 aastat on see maja seisnud soojustamata ja nüüd lõpuks on see toimumas. Ega see kerge pole. Peame maja all ringi roomama ja see pindala on väga suur, mis kõik katta tuleb. Nii et mitme kuu töö. Aga tasapisi liigume edasi ja Bryan on progressiga päris rahul.

Peale minu oli siin veel 3 teist helpexi:


jenny, ashley ja viktor

Nii et koos oli päris lõbus olla ja õhtuid koos veeta. Käisime ja tegime ka Tongariro Alpine Crossingu, aga sellest järgmine kord siis ...



No comments:

Post a Comment